Historia

Historia

Suomen Erotuomariklubi Oy on suomalainen ja erotuomarien itsensä omistama salibandyerotuomari- ja salibandypalveluja tuottava yhteisö. Olemme erikoistuneet uusien erotuomareiden rekrytointiin, vanhojen erotuomareiden aktivointiin (takaisin) lajin pariin, erotuomarikoulutukseen ja -valmennukseen sekä kaikkiin muihin salibandyerotuomaripalveluihin.

Klubin ensimmäinen iso erotuomaritehtävä oli syksyn 2017 Zone-liigan ottelujen tuomarointi; sarjassa oli 59 juniorijoukkuetta ja otteluja kertyi yli 250. Samana syksynä saimme lähes 100 yksittäistä harjoitusottelutilausta. Pystyimme vastaamaan kaikkiin Klubille tehtyihin erotuomarointi- ja toimitsijatilauksiin jopa alle vuorokauden tilausajalla. Kaudella 2018-2019 jatkoimme entisestään kasvaneessa Zone-liigassa erotuomarointipalvelujen järjestämistä. Toukokuussa 2020 olemme tuomaroineet jo yli 2500 ottelua ja olleet toimitsijoina kymmenissä turnauksissa!

Olemme kasvattaneet toimintamme ensimmäisen puolentoista toimintavuoden aikana yli 50 erotuomarin yhteisöksi ja toimintakautemme on läpivuotinen sekä monilajinen. Pääset lukemaan tarkemmin kaikista isoista tapahtumistamme ja kokonaisuuksistamme ”referenssit” -sivulta.

Meille on erityisen tärkeää, että kaikissa salibandyotteluissa on joukkueiden niin halutessaan vähintään yksi erotuomari. Luomme jatkuvasti uusia tapoja sisäisesti ja ulkoisesti, jotta saamme vastattua lyhyenkin varoitusajan tilauksiin. Ennätysvaroaika on tässä vaiheessa 23min ennen ottelua tehty erotuomarointitilaus.

Missio

Olemme laadukkaana erotuomaripalvelujen tuottajana mahdollistamassa Suomen Salibandyliiton “maailman paras salibandymaa” -tavoitetta. Mahdollistamme laadukkaalla erotuomarikoulutuksella-, valmennuksella ja muulla toiminnalla omalta osaltamme näiden kansallisten tavoitteiden täyttymisen.

Visio

Olemme Suomen mielenkiintoisin erotuomariyhteisö ja suomalaisen erotuomaritoiminnan edelläkävijöitä.

Suomen Erotuomariklubin toiminnan arvopohja

Taloudellinen

Yrityksemme seuraa ja toteuttaa kaikkia hyvän hallinnon tapoja. Olemme kaikessa aina avoimia, vastuullisia ja eettisin periaattein toimivia. Tarjoamme lisätienestimahdollisuuksia yli 50 erotuomarille vastuullisin periaattein.

Sosiaalinen

Kaikki klubilaiset ovat osa yhteisöä, jossa kukaan ei jää tai ole yksin.  Tuemme toinen toistamme ja autamme aina toisiamme. Luomme Suomen Erotuomariklubista sellaisen työpaikan, jossa viihtyy ja ollaan jäsenenä pitkään. Tätä on Klubin mentor-järjestelmän toiminta.

Ekologinen

Kannamme kortemme kekoon ilmastonmuutoksen torjunnassa ja osoitamme toiminnassamme ekologisia arvoja. Laskutamme asiakkaitamme aina mahdollisuuksien mukaan sähköisesti tai mahdollisimman tiiviillä paperitulostuksella. Ohjaamme ja neuvomme erotuomareitamme kulkemaan jokaiselle pelipaikalle aina yhteiskyydeillä

Yhteiskunnallinen

Olemme kaikessa toiminnassa vastuullinen toimija ja suosimme kaikessa toiminnassamme ensisijaisesti kotimaisuutta. Teemme yhteistyötä sellaisten yritysten kanssa, jotka pystyvät samaistumaan ja jakamaan arvomaailmamme. Yhdessä olemme enemmän ja vahvempia. Osallistumme aina mahdollisuuksien mukaan yhteiskuntavastuullisiin projekteihin, jotka kohdistuvat lajikulttuurin edistämiseen ja kehitämiseen.  

Toimintamme kohdistuu pääasiassa lapsi- ja junioriurheiluun, jossa mahdollistamme heille ennen kaikkea reilun pelin -periaatteita, liikunnallisten elämäntapojen omaksumista ja toimimista erilaisissa ryhmissä erilaisten lähtökohtien ja tahojen kanssa. Vanhempien pelaajien kohdalla haluamme ylläpitää näitä perinteitä sekä olla mukana edistämässä turvallista kansanterveydellistä liikunta- ja huippu-urheilua aina pääsarjatasoilla asti.